Bekijk de webversie
VNHG-nieuwsbrief 2020-5
23 maart 2020

Vereniging van Noordhollandse Gemeenten

redactie: Ben Nijman, ambteljk secretaris
vnhg@gooisemeren.nl

www.vnhg.info
Vragen coronavirus VNG
De maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben veel impact op gemeenten. Om gemeenten te faciliteren in o.a. het delen van goede voorbeelden, de zoektocht naar oplossingen, het antwoord op vragen heeft VNG een speciale Corona rubriek ingericht: https://vng.nl/rubrieken/onderwerpen/coronavirus
Via deze pagina informeert de VNG gemeenten met dagelijkse nieuwsberichten, veel gestelde vragen en relevante links.
Daarnaast is er een tijdelijk forum ingericht.
Dit is een plek om ervaringen en werkwijzen uit te wisselen. 
 
Bijeenkomst over actualiteiten gemeentefinanciën 24 april gaat niet door
In onze vorige nieuwsbrief stuurden we een savethedate voor vrijdagochtend 24 april. In verband met de coronamaatregelen gaat deze bijeenkomst niet door. Haarlem,  dank voor gastvrijheid. Mogelijk wordt de bijeenkomst op een later moment opnieuw georganiseerd.
De VNG zal de gemeenten in de tussentijd via ledenbrieven e.d informeren over dit belangrijke thema.
Verdere data in 2020
Raadsacademie zaterdag 16 mei in Zaanstad
Op zaterdag 16 mei organiseert de Vereniging voor raadsleden samen met de VNHG een raadsacademie voor raadsleden in het stadhuis van Zaanstad. Het programma begint om 10 uur en eindigt rond 13 uur. Hopelijk kan deze bijeenkomst doorgaan!
Algemene leden vergadering 18 september
Op vrijdag 18 september vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Sprekers zijn in ieder geval Arthur van Dijk, CdK, en Leonard Geluk, binnenkort algemeen directeur van de VNG. Daarnaast veel aandacht voor het sociaal domein.

Nadere informatie over programma en inschrijving voor beide bijeenkomsten volgt. Zet ze alvast in uw agenda.
Gebruik van de website VNHG, probeer Google Chrome
Inschrijving voor VNHG-bijeenkomsten doen we via de website van de VNHG, www.VNHG.info. Als dat via Explorer niet lukt, probeer dan de Chrome, de webbrowser van Google. Dan lukt het doorgaans wel!
Deze e-mail is verstuurd aan Bernardus.nijman@gmail.com.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@vnhg.info toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing