Bekijk de webversie
VNHG-nieuwsbrief 2020-6
3 april 2020

Vereniging van Noordhollandse Gemeenten

redactie: Ben Nijman, ambteljk secretaris
vnhg@gooisemeren.nl

www.vnhg.info

We wensen u en uw naasten gezondheid!
Algemene ledenvergadering op 18 september in ALKMAAR

Alkmaar is de lokatie voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de VNHG op 18 september. Sprekers zijn in ieder geval Arthur van Dijk, CdK, en Leonard Geluk, op 1 april begonen als algemeen directeur van de VNG. Daarnaast zoals het er nu voorstaat veel aandacht voor het sociaal domein. En ongetwijfeld zullen we ook praten over de actualiteit van dat moment.

Nadere informatie over programma en inschrijving volgt. 
Bijeenkomst over gemeentefinanciën 24 april en raadsacademie 16 mei gaan niet door
Eerder stuurden we een een savethedate voor deze bijeenkomsten.  In verband met de coronamaatregelen gaan ze beiden niet door. We bedanken gemeenten Haarlem en Zaanstad voor de gastvrijheid. We hopen de bijeenkomsten op een later moment opnieuw te organiseren. 
Over het thema gemeentefinanciën zal de VNG zal de gemeenten in de tussentijd via ledenbrieven e.d informeren.
Ook de Noordhollandse gemeenten beraden zich nu over de vraag hoe zij in deze lastige tijd zulen omgaan met voorjaarsnota/kadernota richting de begroting voor 2021.
De VNHG wenst daarbij wijsheid!
 
Vragen coronavirus VNG
De maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben veel impact op gemeenten. Om gemeenten te faciliteren in o.a. het delen van goede voorbeelden, de zoektocht naar oplossingen, het antwoord op vragen heeft VNG een speciale Corona rubriek ingericht: https://vng.nl/rubrieken/onderwerpen/coronavirus
Via deze pagina informeert de VNG gemeenten met dagelijkse nieuwsberichten, veel gestelde vragen en relevante links.
Daarnaast is er een tijdelijk forum ingericht.
Dit is een plek om ervaringen en werkwijzen uit te wisselen. 
Gebruik van de website VNHG, probeer Google Chrome
Inschrijving voor VNHG-bijeenkomsten doen we via de website van de VNHG, www.VNHG.info. Als dat via Explorer niet lukt, probeer dan de Chrome, de webbrowser van Google. Dan lukt het doorgaans wel!
Deze e-mail is verstuurd aan Bernardus.nijman@gmail.com.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u info@vnhg.info toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing