Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

het geheim van een succesvolle raad

14 mei 2022 @ 10:30 - 12:30

                                               Online-bijeenkomst

                                  “het geheim van een succesvolle raad”

                                  zaterdag 14 mei 2022, 10.30-12.30 uur

Impressie van deze bijeenkomst.

Het thema van deze interactieve online-bijeenkomst was :”het geheim van een succesvolle raad”.

In de uitnodiging: U bent op 14 mei  een paar maanden onderweg met uw nieuwe raad.  U gaat werken met een coalitieakkoord of een raadsakkoord, of een combinatie; de samenstelling van het college is (bijna) rond en u hebt ongetwijfeld voornemens uitgesproken over het samenspel tussen raad en college. Op het fundament dat u in deze maanden bouwt, kunnen 4 mooie jaren tot bloei komen. Dat is echter niet vanzelfsprekend en gaat niet vanzelf. Gastspreker Hans Alberse zal van uit zijn ervaring in verschillende rollen ingaan op succesfactoren en valkuilen.

Op 14 mei bespreekt u, na welkomstwoord van Marjan van Kampen, burgemeester Schagen en bestuurslid VNHG, met inleider en panel de ingrediënten voor een succesvolle periode.

Gespreksleider    Petra Boom, bestuurskundige, gespreksleider

Gastspreker       Hans Alberse, adviseur en trainer in het versterken van de lokale democratie (eerder raadslid, wethouder en burgemeester)

Panel        Vera Hornstra, griffier Alkmaar, Jan de Laat (oud-raadslid Zaanstad), Lars Ruiter en Bas de Ruig (raadsleden Hollands Kroon en Velsen)

 

Gegevens

Datum:
14 mei 2022
Tijd:
10:30 - 12:30

Locatie

online

Organisator

VNHG-NVR