Wethouder mogen zijn in Alkmaar en wat doe je dan…………………………..in mei 2020?

By 29 mei 2020Uncategorized

Wethouder mogen zijn in Alkmaar en wat doe je dan…………………………..in mei 2020?

Elly Konijn is wethouder in Alkmaar

 

“Wat doet een wethouder?”

Dat is een vraag die vaak aan mij gesteld wordt door leerlingen, studenten.

Vanuit de portefeuille onderwijs ben ik gewend, net als veel van mijn Noord-Hollandse collega’s, regelmatig scholen te bezoeken,  om mij te laten informeren over huisvestingsvraagstukken of om gewoon voor te lezen in groep 7 of een korte les te geven op het voortgezet onderwijs.

Zo was ik voor de Lock down- wat lijkt dat lang geleden- op het Dalton College VO tijdens de academische dagen van de school.

Het verzoek was om in een les VWO leerlingen o.a. te vertellen over welke competenties een wethouder moet hebben, welke opleiding en ook natuurlijk de vraag, wat doet een wethouder nu eigenlijk?

Mijn boodschap: “…..politiek moet je leuk vinden, anders moet je er nooit aan beginnen , verplaats je in de ander, realiseer je dat je publiek figuur bent, wethouder ben je 24 uur per dag, een inkijk in mijn agenda, over het loco burgemeesterschap”.

Het was de basis voor een leuk gesprek met de leerlingen.

Wat is het nu anders, In deze bijzondere tijden van digitale overleggen en thuiswerken.

Wat mis ik de werkbezoeken en het contact met al die bijzondere mensen, die je dan ontmoet.

Nog ff volhouden, dat zal voor jullie ook gelden.