Welkom bij de VNHG

By 7 april 2022Uncategorized

Han ter Heegde is burgemeester Gooise Meren en voorzitter VNHG

..

Op de eerste plaats de hartelijke felicitaties voor alle gekozen raadsleden. Een aantal van u is voor de eerste keer gekozen, en dat is een reden voor een extra hartelijk welkom van onze vereniging aan u.

Onze vereniging mag jaarlijks vele raadslieden ontvangen bij seminars, webinars, verenigingsactiviteiten en werkbezoeken. In ons bestuur heeft Lars Ruiter zitting, net herkozen (jong!) raadslid in Hollands Kroon. Hij is ook lid van het team dat jaarlijks de raadsledenconferentie organiseert, dit jaar op 14 mei, samen met de Vereniging van Raadsleden. Binnen onze netwerk-vereniging doen wij veel aan kennisoverdracht en informatie-uitwisseling, naast natuurlijk het (gezellige) netwerken.

Dus: doe mee aan onze activiteiten !

Daarnaast bezetten wethouders, raadsleden en burgemeesters uit Noord-Holland posities in de landelijke VNG-Commissies en -bestuur. De vacatures worden hiertoe binnenkort opengesteld, dus meld u aan! Als commissielid hebt u invloed en kunt u het geluid vanuit uw gemeente en regio laten doorklinken.

Tijdens onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (dit jaar op vrijdag 2 september) is er aandacht voor het werk van de Noord-Hollandse commissie- en bestuursleden en ruimte voor het gesprek tussen de commissieleden en hun collega’s.  Onze Noord-Hollandse stem wordt daardoor goed gehoord, en dat moeten we zo houden.

Ondertussen wordt hard geformeerd in al onze gemeenten. Wij wachten derhalve op de benoemingen van wethouders.

En daarnaast gaat het besturen gewoon door. De ene crisis was nog niet afgelopen, of de andere opgave diende zich aan: de opvang van Oekraïners, samen met de opvang van asielzoekers. En dan blijkt net als bij  de corona-crisis waartoe we met z’n allen in staat zijn: in korte tijd duizenden opvangplaatsen met onderwijs, gezondheid en welzijn uit de grond stampen, samen met onze inwoners. Als het moet, kan het in Nederland, ook zeker in Noord-Holland.

Maar we zijn er nog niet. Deze goede resultaten tot nu toe geven echter extra power en enthousiasme. En we zien voor wie we het doen: medemensen in nood en diepe ellende.

Dan zetten wij vanzelfsprekend een extra tandje bij.